Blog

Delahaye

Index Herten in het woud

Wat me altijd gestoord heeft aan de boeken Herten in Het Woud dat ik geen digitale index had dus een pdf waar je kunt in zoeken. Een PDF kan ik zetten in Boeken op mijn Apple en dan is die overal beschikbaar op wat voor een device dan ook. Een leesbare PDF bedoel ik natuurlijk. Nou ik heb er een gemaakt die kun je downloaden onder Download Files.

Archieven gekregen

Ik heb de archieven gekregen van Harry Dela Haye een familie tak die beschreven is in boek 6.3. met zijn zus ben ik bevriend. Van haar weet ik dat haar vader grote bijdragen zijn geweest aan de boeken van de familie Delahaye en ik haal dat ook uit de archieven, dat een hele boel afkomstig moet zijn, van Pieter Joseph Hubert Dela Haye. Wat jammer is, dat hij niet vermeld staat bij de makers van het boek. De arrogantie ten top van degene die wel vermeld staan.


Wiel Delahaye_Nik_HDR_Nik_DxO

Fouten in Stamboom Delahaye

Ik ben zoals gezegd de stamboom aan het bijwerken, omdat in de gedroom die ik heb de datums van de partner er niet In staan. Nu kom ik tot de ontdekking dat er nog al wat fouten in de boeken van de stamboom Delahaye staan. Na ongeveer 1750 kan ik ze controleren via wiewaswaar of openarch of allelimburgers dan heb je nog de website Famielienbuch Euregio die ook heel veel informatie heeft over de families die kort aan de Duitse grens woonden aan beide kanten. Dan ben ik zelf nog geabonneerd op Geneanet.net aan mij programma Familytree is Familysearch gekoppeld. Daar kan ik op laten controleren en geneanet controleert ook mijn stamboom op mogelijk fouten. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn de volgende heb ik gevonden tot nu toe. Deel III blz 123. Laurentia wordt volgens het boek in 1660 geboren en overlijdt in 1735, volgens mij zijn dat 75 jaar want 40+35 is nog altijd 75 en geen 85. Dus wanneer is ze geboren als in de archieven staat dat ze 85 jaar is geworden dan is ze in 1650 geboren en kloppen dan die datums van de andere kinderen wel.

Catharina Elisabeth Vallée trouwt volgens het boek Deel VI blz. 212 met Peter Joseph Systermans, maar volgens Openarch trouwt ze met Mathijs Cortlever.

https://www.openarch.nl/rhl:d635b6c7-c508-36f5-5d0a-a85ee21b5c30


Deel VI blz 174 Jan Renier Custers trouwd 15-10-1860 met Maria Catharina Delahaye, maar hoe kan hij nu trouwen, want hij was reeds 21-8-1859 overleden. Een postuum huwelijk?

Deel III B blz 113 Jehenne trouwt met Tilmanus Gielkens op 19 november 1638 en even later staat dat Tillmanus geboren is in 1652. Vind ik knap dat die Tilmanus al voor zijn geboorte getrouwd was.

Blz. 97 van Deel VI zou het huwelijk zijn afgesloten op 5 januari 1930, maar in Openarch staat de datum 2-5-1930 https://www.openarch.nl/rhl:3353dd8b-0208-2eff-71a1-bc3f0e277e94 wat is de juiste datum?

Deel VI blz. 173 Maria Elisabeth Florax zou een kind zijn van Maria Helene Delahaije en Pierre Joseph Florax. Dat is fout. Het is een kind van Pierre Joseph Florax en Maria Elisabeth Custers.

https://www.openarch.nl/rhl:702c1014-ea33-2ce1-5f9b-eb39323fce12



Geneanet

De stamboom van de Familie Crutzen staat ook op Geneanet. Waarom daar, omdat Geneanet voor iedereen vrij toegankelijk is. Je hoeft geen abonnement te hebben om iets te vinden, hoewel met abonnement je meer mogelijkheden hebt. Vandaag heb ik de gedcom van de familie Delahaye toegevoegd, waardoor er nu meer als 13300 namen in de stamboom staan. In principe staan de 10 boeken die uitgegeven worden door Guido Delahaye nu op Internet plus dat wat hij heeft, de stamboom van de familie Crutzen, maar ook de familie Bouwels, Limpens, Pelen, Engels, Paul Crutzen (Nobelprijswinnaar), Florie, Maurer, Savelsbergh, Smetz. Staan er fouten in, laat het me weten. De stamboom begint uiteraard bij mezelf en staat hier

Familie Delahaye heeft weer wat uitbreiding

Ik heb weer wat foto's toegevoegd aan de Delahaye's b.v Jo Hoen met konijntjes en Albert Delahaye als priester