Fouten in Stamboom Delahaye

Ik ben zoals gezegd de stamboom aan het bijwerken, omdat in de gedroom die ik heb de datums van de partner er niet In staan. Nu kom ik tot de ontdekking dat er nog al wat fouten in de boeken van de stamboom Delahaye staan. Na ongeveer 1750 kan ik ze controleren via wiewaswaar of openarch of allelimburgers dan heb je nog de website Famielienbuch Euregio die ook heel veel informatie heeft over de families die kort aan de Duitse grens woonden aan beide kanten. Dan ben ik zelf nog geabonneerd op Geneanet.net aan mij programma Familytree is Familysearch gekoppeld. Daar kan ik op laten controleren en geneanet controleert ook mijn stamboom op mogelijk fouten.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn de volgende heb ik gevonden tot nu toe.

Deel III blz 123. Laurentia wordt volgens het boek in 1660 geboren en overlijdt in 1735, volgens mij zijn dat 75 jaar want 40+35 is nog altijd 75 en geen 85. Dus wanneer is ze geboren als in de archieven staat dat ze 85 jaar is geworden dan is ze in 1650 geboren en kloppen dan die datums van de andere kinderen wel.

Catharina Elisabeth Vallée trouwt volgens het boek Deel VI blz. 212 met Peter Joseph Systermans, maar volgens Openarch trouwt ze met Mathijs Cortlever.

https://www.openarch.nl/rhl:d635b6c7-c508-36f5-5d0a-a85ee21b5c30


Deel VI blz 174 Jan Renier Custers trouwd 15-10-1860 met Maria Catharina Delahaye, maar hoe kan hij nu trouwen, want hij was reeds 21-8-1859 overleden. Een postuum huwelijk?

Deel III B blz 113 Jehenne trouwt met Tilmanus Gielkens op 19 november 1638 en even later staat dat Tillmanus geboren is in 1652. Vind ik knap dat die Tilmanus al voor zijn geboorte getrouwd was.

Blz. 97 van Deel VI zou het huwelijk zijn afgesloten op 5 januari 1930, maar in Openarch staat de datum 2-5-1930 https://www.openarch.nl/rhl:3353dd8b-0208-2eff-71a1-bc3f0e277e94 wat is de juiste datum?

Deel VI blz. 173 Maria Elisabeth Florax zou een kind zijn van Maria Helene Delahaije en Pierre Joseph Florax. Dat is fout. Het is een kind van Pierre Joseph Florax en Maria Elisabeth Custers.

https://www.openarch.nl/rhl:702c1014-ea33-2ce1-5f9b-eb39323fce12Ze kenden elkaar in het verborgen verleden

De Familie Crutzen en de Familie De La Haye kenden elkaar.Winand De La Haye en Francoise Guillaume Trouwen in 1627 in Gulpen ze sterven allebei op de zelfde dag in 1635 hoogstwaarschijnlijk aan de pest. maar voordat ze dat doen krijgen ze 3 kinderen. Sebastianus het laatste kind wordt geboren in 1633 een van de getuigen bij de doop is Joannes Cruijtserclaes en die Joannes is een voorvader van mij. Of die Sebastianus een voorvader van mij is weet ik niet zou kunnen, zover ben ik nog niet. Zijn vader in ieder geval wel. De families kenden elkaar al 300 jaar eerder voordat Tiny Delahaye en Joep Crutzen elkaar leerde kennen. De Genen zoeken elkaar op.

Voor de mensen die de boeken hebben, staat het in III B, blz 114 boven aan.het gaat verder op blz 139 Hoofdstuk 5 De arme Tak van Gulpen.

van de Schoor-Bouwels

Hubert Renier van de Schoor is getrouwd met Maria Catherina Bouwels, daar stuit ik op toen ik de stamboom van de familie Bouwels zat uit te werken. Zou die van de Schoor dan familie zijn van Mies van de Schoor de man van Tante Keta.
Ja Hubert Renier van de Schoor heeft dezelfde voorvaders als Mies van de Schoor. Waaruit je mag concluderen dat de families elkaar kenden, tussen Mies en Hubert Renier zit maar 1 generatie
. De vader van Mies is een broer van Hubertus Renier van de Schoor, dus Hubert Renier was een oom van Mies. De vader van Maria, was een broer van de grootvader van Jo Bouwels

Oma Klimmen in Lourdes

Bij de foto's van Rim deze unieke serie foto's van Oma Delahaye die een reis maakt met de pater naar Lourdes. De serie staat hier.

Geneanet

De stamboom van de Familie Crutzen staat ook op Geneanet. Waarom daar, omdat Geneanet voor iedereen vrij toegankelijk is. Je hoeft geen abonnement te hebben om iets te vinden, hoewel met abonnement je meer mogelijkheden hebt. Vandaag heb ik de gedcom van de familie Delahaye toegevoegd, waardoor er nu meer als 13300 namen in de stamboom staan. In principe staan de 10 boeken die uitgegeven worden door Guido Delahaye nu op Internet plus dat wat hij heeft, de stamboom van de familie Crutzen, maar ook de familie Bouwels, Limpens, Pelen, Engels, Paul Crutzen (Nobelprijswinnaar), Florie, Maurer, Savelsbergh, Smetz. Staan er fouten in, laat het me weten. De stamboom begint uiteraard bij mezelf en staat hier